Preventief onderhoud

Laat u vandaag nog helpen

Bel voor telefonische afspraak of advies: 0488 – 443795

Uw machinepark vormt het hart van uw organisatie.

Uw machines zorgen voor een vloeiend productieproces met uiteindelijk een perfect product. Onderhoud van uw machinepark moet daarom prioriteit krijgen. Wanneer uw machinepark stil ligt door een defect, ligt ook uw productieproces stil en dit kan u veel geld kosten. Het is daarom van belang om tijdig slijtage en defecten op te sporen aan uw machines. Alleen zo kunt u voorkomen dat het productieproces stil komt te liggen en kunt u ook toekomstige storingen voorkomen.

Laat daarom met enige regelmaat preventief onderhoud uitvoeren. Voor het preventieve onderhoud van uw machinepark kunt u contact opnemen met VBO Techniek.

Waaruit bestaat preventief onderhoud?

 Visuele inspecties: motoren, pompen en reductoren onderwerpen onze monteurs aan een grondige visuele inspectie. Hierbij kunnen wij al snel de staat van de diverse onderdelen vaststellen.

 Thermografische controle: met een infraroodcamera kunnen wij in detail in uw machine kijken en slechte kabels, contacten en verbindingen in kaart brengen. motoren, pompen en reductoren onderwerpen onze monteurs aan een grondige visuele inspectie. Hierbij kunnen wij al snel de staat van de diverse onderdelen vaststellen.

 Uitlijningscontrole: een slecht uitgelijnde machine loopt een veel groter risico op defecten. Wij controleren daarom de vele draaiende onderdelen in de machine, zoals lagers, tandwielen en koppelingen.

 Elektrotechnische inspecties: met deze inspecties garanderen wij een optimale werking van uw machines. Hierbij controleren wij het vermogen, de spanning en stroom met een power analyser en voeren we een megger-test, PI-meting en weerstandsmeting uit.

 Uitvoeren NEN 3140 inspectie: de NEN 3140 inspectie staat in het teken van de veiligheid van uw machines. Volgens het NEN 3140 reglement controleren wij uw machines op alle voorkomende risico’s, zoals explosiegevaar, kortsluiting, brandwonden, elektrocutie en oververhitting.

 Spare Part Management: met Spare Part Management beoordelen wij uw voorraad aan reserveonderdelen en ook hoe actueel uw voorraad nog is. Desgewenst kunt u uw voorraad met ons afstemmen, zodat u nooit met een overschot of tekort te maken hebt.

Controle op trillingen in machines

Een belangrijk onderdeel van preventief onderhoud is de controle van trillingen in uw machines. Uiteraard werkt u het liefste met een trillingsvrij machinepark. Dit houdt dan in dat uw machines soepel draaien met een lage kans op slijtage en defecten. Alleen is dit niet de dagelijkse praktijk. Door het dagelijkse gebruik slijten onderdelen of raken onderdelen uit balans en ontstaan er trillingen. Wanneer trillingen in een machine binnen een bepaalde grens blijven hoeven er geen grote problemen te ontstaan en volgt een machine een vast en regelmatig trillingspatroon. Wel is de kans groter dat andere onderdelen in de machine eerder zullen slijten. Het is daarom belangrijk om met enige regelmaat het trillingspatroon te analyseren.

VBO Techniek kan met speciale apparatuur het trillingspatroon analyseren en afwijkingen in kaart brengen. Zo kunnen wij tijdig onderdelen vervangen, zodat uw machines zo trillingvrij mogelijk verder kunnen.

Preventief onderhoud door VBO Techniek

VBO Techniek is gespecialiseerd in alle technieken die met uw machinepark van doen heeft. Onze vakkundige monteurs zijn deskundig en ervaren met een groot aantal verschillende soorten machines, zodat uw machinepark altijd goed onderhouden blijft. Met preventief onderhoud voorkomt u tijdig slijtage en defecten aan uw machines, wat grote gevolgen kan hebben voor uw productieproces.

Wilt u preventief onderhoud laten plegen? Of heeft u behoeft aan meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Heeft u vragen? We staan altijd voor u klaar