Elektromotor wikkelen

Laat u vandaag nog helpen

Bel voor telefonische afspraak of advies: 0488 – 443795

Uw elektromotor laten wikkelen

Hebt u problemen met uw elektromotor? Dan is het niet per se nodig uw huidige elektromotor vaarwel te zeggen en een nieuw exemplaar aan te schaffen. Vaak is het een goedkopere en betere optie om de spoelen opnieuw te wikkelen. Als specialist in het wikkelen van elektromotoren kunt u erop vertrouwen dat geen enkele situatie onze deskundige medewerkers vreemd is. Zo bent u vakkundig geholpen en kan het productieproces snel weer van start gaan.

Wilt u advies of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer kiezen voor wikkelen?

Zijn uw machines al een dagje ouder aan het worden? Dan is het laten wikkelen van de elektromotoren een goede zet. Hetzelfde kan gezegd worden als het om maatwerk gaat. Dergelijke apparatuur is van een onvervangbare waarde. Liever dan te moeten wachten op een ellenlange levertijd van een nieuwe bestelling bent u met het opnieuw bikkelen een pak sneller geholpen. De doorlooptijd is een stuk korter en bovendien hoeft er naderhand geen leerproces doorlopen worden om de nieuwe machine te leren kennen.

Naast elektromotoren wikkelen we ook:

 • Generatoren, trommelmotoren, ventilatoren, vertragingsbakken, pompen en verdere machines.

De oorzaken

De grootste oorzaak voor het opnieuw wikkelen van elektromotoren is dat de wikkeling verbrand is. Dit kan voorkomen door overbelasting, door vocht of door opgebouwde beschadiging. Afhankelijk van de exacte reden zullen andere stappen ondernomen moeten worden. Onze experts bekijken per situatie wat de beste manier van handelen is en hoe u zo rap mogelijk geholpen bent. Snelheid van service en kwaliteit van het uitgevoerde werk zijn onze speerpunten bij het wikkelen en herstellen van uw elektromotoren.

De werkwijze bij het wikkelen

Wij beschikken over gespecialiseerde en moderne apparatuur om het wikkelen van uw elektromotoren zo vlot en snel mogelijk te laten gebeuren. Bovendien kunt u bij ons terecht voor een breed gamma aan elektro-werkstukken. Om slechts een kleine greep uit de werkzaamheden:

De handelingen van het wikkelen zijn over het algemeen:

 • Demonteren
 • Controleren van passingen
 • Reinigen van de onderdelen
 • Wikkelen en het afwerken van de stator
 • Behandelen van de stator met tweecomponentenlak
 • Testen op een doorslag spanning
 • Rotor beoordelen op slijtage
 • Monteren van nieuwe onderdelen, zoals: lagers.
 • Monteren en proefdraaien/testen
 • Spuiten in gewenste kleur
Elektromotor wikkelen

Wij kunnen u helpen met het wikkelen van uw elektromotor

Voor vragen over reviseren van uw elektromotor kunt u altijd telefonisch of via ons contactformulier contact opnemen. Ook kunt u natuurlijk langs komen bij ons op de vestiging in Andelst op de Wanraaij 61c.

Heeft u vragen? We staan altijd voor u klaar