Mechanische werkzaamheden

Laat u vandaag nog helpen

Bel voor telefonische afspraak of advies: 0488 – 443795

Een specialist in mechanische werkzaamheden

Het productieproces is een complex proces waarbij u te maken heeft met machines, leidingen, buizen, pompen, kleppen en diverse aansluitingen. Om het productieproces in goede banen te leiden, moeten er voortdurend mechanische werkzaamheden plaatsvinden. Bij veelvuldig gebruik ontstaat er nu eenmaal slijtage en defecten kunnen dan gemakkelijk optreden.

Voortdurend onderhoud, preventief onderhoud, reparatie en revisie is dan ook nodig. Al deze werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren, maar u heeft hier wel specialisten voor nodig. Wanneer u dit door uw medewerkers laat doen, dan zijn zij niet beschikbaar voor uw productieproces. U kunt deze werkzaamheden ook uitbesteden. De vakkundige monteurs van VBO Techniek hebben ruime ervaring met diverse mechanische werkzaamheden en beschikken over de nodig expertise.

Laat daarom met enige regelmaat preventief onderhoud uitvoeren. Voor het preventieve onderhoud van uw machinepark kunt u contact opnemen met VBO Techniek.

Stroomgeïsoleerde lagers

De meeste machines in uw machinepark zullen voorzien zijn van lagers voor draaiende toepassingen in of op uw machine. Normale industriële lagers zijn meestal van roestvrij staal. Deze lagers zijn kwalitatief goed, maar kunnen wel aangetast worden door stroomschade. Dit ontstaat door spanningsverschillen in machines, waardoor stroom door de lagers loopt. Deze spanningsverschillen zijn in veel machines niet te voorkomen. Stroomschade laat de lagers sneller slijten en slecht werkende lagers zullen op termijn ook uw machine-onderdelen beschadigen.

Bij het vervangen van lagers gebruiken wij stroomgeïsoleerde lagers. Een stroomgeïsoleerde lager is voorzien van een dunne keramische coating. Dit worden dan ook wel eens keramische lagers genoemd. Deze lagers doen in functie niet onder voor de standaard lagers, maar zijn vele malen beter bestand tegen stroomschade en houden uw machine daarom langer draaiende zonder schade.

Mechanische werkzaamheden

Dynamisch balanceren van roterende machines

Roterende machines hebben extra kans op schade door trillingen. De ideale situatie zijn machines die geheel trillingsvrij zijn, maar dit is niet de dagelijkse praktijk. Daarom wordt er voor machines altijd een acceptabele grens vastgesteld. VBO Techniek kan voor u trillingsmetingen uitvoeren. Hiermee kunnen wij meten in hoeverre de roterende delen in onbalans zijn en of dit acceptabel is. Wanneer blijkt dat machines dusdanig in onbalans zijn, dan moeten hier maatregelen tegen genomen worden. Bij teveel trillingen zullen machineonderdelen extra snel slijten en ontstaan er eerder defecten.

Om overmatig trillen te voorkomen moeten uw roterende delen uitgebalanceerd worden. Wij hebben speciale werkbanken en apparatuur voor het dynamisch balanceren en kunnen dit ook bij u ter plekke uitvoeren. Met uitgebalanceerde machines loopt u veel minder risico op het versneld slijten van onderdelen en het ontstaan van defecten.

Schakel VBO Techniek in voor uw mechanische werkzaamheden

Het is volstrekt begrijpelijk dat uw aandacht ligt bij het productieproces. Alleen is uw productieproces afhankelijk van de machines die u inzet. Mechanische werkzaamheden en voortdurende onderhouds- en revisiewerkzaamheden zijn absoluut noodzakelijk om het productieproces niet in gevaar te laten komen.

Schakel voor al uw mechanische werkzaamheden daarom VBO Techniek in. Wij beschikken over een team van vakkundige en ervaren monteurs met de nodige expertise in huis. Of het nu gaat om reparaties, het periodieke onderhoud of het vervangen van onderdelen, u mag van ons professioneel uitgevoerde werkzaamheden verwachten.

Neemt u gerust contact met ons op en wij zullen u uitgebreid voorlichten over onze diensten.

Heeft u vragen? We staan altijd voor u klaar